Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...




Την Παρασκευή 4 Μαρτίου εκδόθηκε από το γραφείο τύπου του δήμου Αμαρουσίου το παρακάτω δελτίο τύπου που αναρτήθηκε πάραυτα και στο δικτυακό τόπο της Αμαρυσίας:  
"Ο Δήμος κοντά στον Παράδεισο

Τα ζητήματα που απασχολούν τη γειτονιά του Παραδείσου βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη. Το ενδιαφέρον αυτό αποδείχθηκε στην πράξη τα προηγούμενα χρόνια, με το έργο και τις παρεμβάσεις που έγιναν σε κρίσιμα ζητήματα (Άλσος Μιμικόπουλου, αποτροπή τσιμεντοποίησης Ιππικού Ομίλου, νέο σχέδιο χρήσεων γης, που ευνοεί τις χρήσεις κατοικίας κ.λπ.). Και μαζί με τους κατοίκους, προγραμματίζουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έργων και παρεμβάσεων, που στόχο έχουν την περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής. Σχέδιο που παρουσιάσαμε προεκλογικά στους συμπολίτες μας και έτυχε της συντριπτικής αποδοχής τους.
Δυστυχώς όμως, την ίδια διάθεση συνεργασίας δεν έχει «ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραδείσου και η ολιγομελής παρέα του». Εξυπηρετώντας προφανώς τα προσωπικά τους πολιτικά παιχνίδια κι όχι το συμφέρον της περιοχής, προσπαθούν  να φέρουν  τη δημοτική αρχή αντιμέτωπη με τους κατοίκους. Κατηγορούν τη διοίκηση του Δήμου για απουσία από την εκδήλωση της κοπής της πίτας του Συλλόγου Παραδείσου, όταν «ο ίδιος ο πρόεδρος και η παρέα του» γνωρίζουν πολύ καλά ότι ουδέποτε απέστειλαν πρόσκληση στον δήμαρχο Γ. Πατούλη να παρευρεθεί στην εκδήλωσή τους. Εκδήλωση στην οποία πάντοτε παρίστατο κατά το παρελθόν. Αντίθετα, προσκάλεσαν δημοτικούς συμβούλους άλλης παράταξης, που συμπαθούν κομματικά, για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους μικροπαραταξιακά συμφέροντα.
Ως διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου καταγγέλλουμε τον πρόεδρο του Συλλόγου Παραδείσου για την υποκριτική του στάση. Δεσμευόμαστε ότι, μαζί με τους κατοίκους, οι οποίοι πρόσφατα μας έδειξαν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους, ότι θα εργαστούμε συστηματικά για να κάνουμε πράξη το πρόγραμμά μας για την ανάπτυξη της περιοχής. Και θα το κάνουμε πράξη, παρά τη δυσμενή συγκυρία και την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα, αλλά και η πόλη μας.
Με σύμμαχους τους κατοίκους και κόντρα στη μιζέρια και τα ψέματα του προέδρου του Συλλόγου και της ολιγομελούς παρέας του, θα δώσουμε λύσεις στα προβλήματα του Παραδείσου.
Το Γραφείο Τύπου
 ----------------------------

Η απάντηση του Συλλόγου μας ήταν η ακόλουθη, με σειρά επιχειρημάτων και ερωτημάτων που παρέμειαν αναπάντητα και στο ...απαντησίδιο που δημοσίευσε η ίδια εφημερίδα , αυτή τη φορά χωρίς να συγκαταλεχθεί και στα δελτία τύπου που φιλογενούνται στην ηλεκτρονική πύλη του δήμου
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Επειδή η αγνωμοσύνη δεν είναι κάτι που μας χαρακτηρίζει, θα πρέπει να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας που ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης μάς έκανε την τιμή να ασχοληθεί με τον Σύλλογο Παραδείσου, έστω και αν αφορμή για το ενδιαφέρον του δεν ήταν κάποιο από τα σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής μας, αλλά η “μη πρόσκλησή του” στην κοπή της πίτας του Συλλόγου μας!
Η αλήθεια είναι ότι ουδείς από όσους παραβρέθηκαν δεν σκέφτηκε να τον κατηγορήσει για την απουσία του. Παρ’ όλα αυτά, αν ξέραμε ότι θα του κόστιζε τόσο πολύ η “μη πρόσκλησή του” στην πίτα της “ολιγομελούς παρέας μας”, σίγουρα θα τον είχαμε καλέσει.
Βέβαια, ενώ ούτε πέρυσι του είχαμε απευθύνει ιδιαίτερη πρόσκληση, προσήλθε, και μάλιστα με πολυπληθή συνοδεία. Ως εκ τούτου θα μπορούσε και φέτος να επιδείξει αντίστοιχη προθυμία και να έλθει προκειμένου να εξηγήσει στους κατοίκους τι απέγιναν οι περσινές υποσχέσεις για «χρονιά του Παραδείσου» που θα βλέπαμε έργα και θα τρίβαμε τα μάτια μας... Θυμίζουμε, δε, ότι ούτε το 2009, τότε με τις τροποποιήσεις των χρήσεων γης, δεν είχε προσέλθει ο ίδιος, ενώ είχε παραστεί, επίσης χωρίς να έχει λάβει ειδική πρόσκληση, ο τότε αντιδήμαρχος κ. Μαραγκάκης που εισέπραξε την μήνιν των Παραδεισιωτών για το μη-έργο.
Να διευκρινίσουμε λοιπόν για κάθε καλόπιστο, ότι ουδέποτε όλα αυτά τα χρόνια είχαν σταλεί ειδικές προσκλήσεις για την εκδήλωσή μας αυτή, ούτε στο δήμαρχο, ούτε στους δημοτικούς συμβούλους. Η ανακοίνωση της εκδήλωσης γίνεται διά της εφημερίδας μας η οποία και ταχυδρομείται στις Υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και σε δημοτικούς συμβούλους που μας έχει γνωστοποιηθεί η διεύθυνσή τους. Αυτό δεν εμπόδισε ποτέ τόσα χρόνια να έρχονται στην εκδήλωσή μας και ο δήμαρχος και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και όποιος άλλος ενδιαφέρεται.
Βεβαίως, η “μη πρόσκληση” είναι εμφανώς το πρόσχημα για να εκτοξεύσει ο δήμαρχος μια ακόμα επίθεση κατά του Συλλόγου μας, πιστεύοντας μάλλον πως η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα για τις ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις. Όμως θα πρέπει να ξέρει ότι αυτή ακριβώς είναι η ουσία της “υποκριτικής στάσης” εκείνων που υποκαθιστούν το έργο το οποίο είναι υπεύθυνοι να κάνουν -και δεν το κάνουν- με ψέματα και πλειοδοσία ανεκπλήρωτων δεσμεύσεων. Αλλά αυτό που μένει είναι οι πράξεις και από αυτές κρινόμαστε όλοι. Ο Σύλλογός μας, που στο Δελτίο Τύπου υποβαθμίζεται απαξιωτικά σε “ολιγομελή παρέα” του προέδρου, έχει αποδείξει χρόνια τώρα ότι μόνο προσωπικά πολιτικά παιγνίδια δεν παίζει. Αυτός είναι και ο λόγος που συσπειρώνονται γύρω από το Σύλλογο οι κάτοικοι, ανεξαρτήτως πολιτικών ή ιδεολογικών πεποιθήσεων, με αποκλειστικό γνώμονα τη διεκδίκηση των αυτονόητων για την περιοχή. Ας αναφερθεί έστω ένα σημείο που ο Σύλλογος δεν επέδειξε διάθεση συνεργασίας.
Μας εντυπωσιάζει, δε, το ότι, ενώ δηλώνεται ότι “τα θέματα του Παραδείσου βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα του δημάρχου”, εν τούτοις δεν έχει υλοποιηθεί καμία από τις 10+2 δεσμεύσεις που μας έχει υποσχεθεί από τις εκλογές του 2006!
Αυτά που έχουμε να αντιτάξουμε είναι ότι:
● Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση του Συλλόγου για τους χειρισμούς σχετικά με την περίφραξη - ανάπλαση του άλσους Μιμηκόπουλου, οι οποίοι στην πράξη αποδείχθηκαν άστοχοι
● Δεν παίρνουμε απαντήσεις για πολλά θέματα, όπως για την τύχη της εκπονηθείσας κυκλοφοριακής μελέτης, για τη μη δρομολόγηση λεωφορείου δημοτικής συγκοινωνίας από και προς το σταθμό ΕΙΡΗΝΗ, για την παντελή απουσία της δημοτικής αστυνομίας, για τη σπανιότατη παρουσία οδοκαθαριστών κ.λπ.
● Επιχειρείται προκλητικός σφετερισμός της αποτροπής τσιμεντοποίησης του Ιππικού Ομίλου. Υπενθυμίζουμε ότι “τω καιρώ εκείνω” ο κ. Πατούλης βρισκόταν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Πεύκης
● Επιχειρείται συνειδητή παραπλάνηση σχετικά με τις χρήσεις γης όταν έχει κατακλυσθεί ο Παράδεισος από μεγαθήρια (Φραγκοκκλησιάς, Χειμάρας) και συνεχώς παρεισφρύουν παράνομες χρήσεις στην αμιγή κατοικία.
Η μιζέρια και τα ψέματα που καταλογίζει ο κ. Πατούλης δεν υπάρχουν στον Παράδεισο και στο Σύλλογό μας, αλλά στις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και δεσμεύσεις του δημάρχου για τη λύση των προβλημάτων της περιοχής μας.

Σύλλογος Παραδείσου Αμαρουσίου
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Υ.Γ.: Ενώ για ψύλλου πήδημα εκδίδονται Δελτία Τύπου, γιατί τηρήθηκε τόσο εκκωφαντική σιγή ιχθύος για την απόφαση νομιμοποίησης του GOLDEN HALL; Να προδικάσουμε ότι θα τους ξεφύγει και η, οσονούπω, στέγαση όλων των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας στο παρακείμενο κτήριο χωρίς πάρκινγκ;
---------------------------------------
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΛΙΟ! 
 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΝΗΜΕΙΟ...

"Με αφορμή το περιεχόμενο της νέας ανακοίνωσης του Συλλόγου Παραδείσου Αμαρουσίου σε βάρος της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, ουδέποτε η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος προσωπικά, επιχείρησαν να αντιδικήσουν με τους συλλόγους ή τους κατοίκους της πόλης. Ακόμη κι όταν οι απόψεις μας ήταν διαφορετικές, επιδιώκαμε τη σύνθεση απόψεων, τη συνεργασία και τη συναίνεση, με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών. Αυτό το πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης απέναντι στη Διοίκηση του Δήμου, προς όφελος της γειτονιάς τους, οι μόνοι που δεν το συμμερίζονται είναι ο πρόεδρος και η ολιγομελής παρέα του στο Σύλλογο Παραδείσου. Είναι οι μόνοι που δεν θέλουν να παραδεχθούν το έργο που έχει γίνει από τη Δημοτική Αρχή στη γειτονιά. Έργο που όμως αντιλαμβάνονται, αφού το ζουν καθημερινά οι κάτοικοι του Παραδείσου. Έργο που αναγνώρισαν, γι’ αυτό και υπερψήφισαν με ποσοστό άνω του 50% στις εκλογές του προηγούμενου Νοεμβρίου τη σημερινή Διοίκηση.
Δεύτερον, είναι δικαίωμα του προέδρου του Συλλόγου και της παρέας του να μην επιθυμούν να συνεργαστούν με τη Διοίκηση του Δήμου. Δεν έχουν όμως δικαίωμα να κρύβουν από τους κατοίκους του Παραδείσου ότι η στάση αυτή αποτελεί δική τους επιλογή και γίνεται αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Από δική τους επιλογή δεν θέλουν τη συνεργασία, όχι γιατί αυτό εξυπηρετεί το συμφέρον της γειτονιάς και των κατοίκων. Επιλέγουν να προωθήσουν όχι το καλό της γειτονιάς, αλλά τα δικά τους μικροπολιτικά συμφέροντα. Γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα από την απόφασή τους να καλούν στις εκδηλώσεις του Συλλόγου τους εκπροσώπους μόνον μιας συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης, από το χώρο της αντιπολίτευσης.
Τρίτον, η σημερινή Δημοτική Αρχή έκανε πράξη όλες τις δεσμεύσεις της για τον Παράδεισο. Αλλά δεν εφησυχάζει. Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα είναι πολλά, οι ανάγκες είναι μεγάλες, τα συμφέροντα που επιβουλεύονται τη φυσιογνωμία του Παραδείσου πολλά. Γι’ αυτό εργαζόμαστε με σχέδιο και πρόγραμμα, μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων που επιθυμεί λύσεις και συνεργασία, κι όχι στείρα αντιπαράθεση, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα αυτά.
Τέταρτον, όσο και να θέλει ο Πρόεδρος του Συλλόγου και η παρέα του να μας πείσουν, πως “για όλα τα στραβά και τα ανάποδα της γειτονιάς” ευθύνεται η σημερινή Διοίκηση, δεν τα καταφέρνουν. Tα μεγαθήρια της γειτονιάς δεν χτίστηκαν στη διάρκεια της θητείας της. Αντίθετα, η αποτροπή της τσιμεντοποίησης του Ιππικού Ομίλου συντελέστηκε στη θητεία της σημερινής Διοίκησης. Στη διάρκεια επίσης της θητείας της σημερινής Διοίκησης έγινε συντονισμένη προσπάθεια για τη διαφύλαξη του άλσους Μιμικόπουλου. Δεν ευθύνεται φυσικά η Διοίκηση Πατούλη για την απόφαση της Δικαιοσύνης όσον αφορά τη νομιμοποίηση του Γκόλντεν Χωλ. Αλλά η Διοίκηση Πατούλη είναι αυτή που θα αγωνιστεί για να μη μεταστεγαστούν στο κτίριο της Κηφισίας οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, χωρίς να έχει επιλυθεί πρώτα το ζήτημα του πάρκινγκ και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της περιοχής από νέα κυκλοφοριακή και περιβαλλοντική επιβάρυνση.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου